dilluns, 19 de gener del 2015

Planeta de bruixes

Aquella nit de 1618, l'home fitava la casa de lluny, des de fora, embadalit per la llum ataronjada que es veia sortir per la finestra. Va estar observant molta estona arraulit en aquell llogarret perdut a peu de muntanyes, en la tercera nit d'acompliment de la seva noble missió. 



Anotava en una llibreta petita de tapes de cuir molt fosc, tots els detalls que no havia d'oblidar per emetre, posteriorment, un judici el més documentat possible. Sentia el dolor punyent dels dits balbs a causa del fred, però el pes de la seva responsabilitat el mantenia ferm en la decisió de dedicar-se a aquella feixuga tasca que havia pres temps enrere. 



A dins la casa, la jove mare coïa el pa mentre traginava una olla pesada i voluminosa de ferro colat, des de la taula de fusta al foc a terra. En fer aquest gest una espatlla li va quedar descoberta fins gairebé l'inici del pit, en relliscar-li la vella camisa, cordada de qualsevol manera uns minuts abans, després d'alletar el seu nadó, que per fi dormia satisfet al bressol.