divendres, 25 de març del 2016

Planeta de traïcions

Estimada Emma,

ja fa gairebé sis mesos que vam arribar a aquest bell continent que ara és la nostra llar, i fins ara no he trobat ni un sol segon per escriure't, tal i com et vaig prometre. Ens passem el dia treballant de sol a sol per evitar que la terra ens venci en aquesta lluita per la vida, però crec que mai no havia estat tant feliç com ara que el futur es tant incert. Aquí la vida no és fàcil perquè el poder de la creació es fa sentir sovint amb tota la seva fúria, i la parca teixeix molt a prop de tots nosaltres.
Són molts els perills que amenacen a aquells que es volen establir en aquestes terres verges de civilització però plenes de regals. He vist coses que ni hauria somniat. Però malgrat les dificultats no perdem l'esperança de veure els primers raig de llum després de cada nit fosca. 

Ara sembla que aquesta llum s'ha endolcit tot just arribar la primavera, que ens ha regalat les primeres collites i ens ha beneït amb el fruit esperat del nostre matrimoni: tindré un fill passat l'estiu. Res no em fa més por que haver de parir tota sola, sense tu, com havíem imaginat tants cops quan érem nenes i jugàvem a nines sota el roser del jardí.

T'escric amb la temença que potser no continuaràs llegint aquesta carta, i si fos aixi, has de saber que no mai no t'ho tindria en compte. Però vull tornar-te a dir el que ja et vaig explicar aquell dia en que vaig haver de ferir-te: jo mai no t'hauria fet mal de forma intencionada. L'amor ens va arribar així, d'aquesta manera estranya. Ara sé que la nostra decisió va ser la correcta, perquè la convivència a la casa gran hauria estat una tortura per als tres, igual que ho és ara la teva absència per a mi. És el mateix dret que ens ha donat la felicitat a nosaltres el que ens ha impedit quedar-nos amb tu i negar-te-la. Trobaràs un altre home, algú que sabrà estimar-te com mereixes, per sempre.

Comprenc el teu dolor i accepto el teu despit per això que consideres una traïció, però ara que ens hem establert amb certa confiança en el que ha de venir, t'obrim les portes de la nostra llar amb l'esperança que un dia o altre, un matí qualsevol, algú colpejara la baula i seràs tu, que vindràs a conèixer el teu nebot americà. Sigui com sigui t'enyoro i et desitjo el millor, estimada germana.

Sincerament,

Coraline.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris en aquest blog estaran sotmesos a moderació.